Be04

Just another WordPress.com weblog

    Anuncis
  • Categories

  • Arxius

Partícules radioactives fora la central nuclear d’Ascó

Posted by Bet a Abril 7, 2008

Sembla ser, que s’han detectat partícules radioactives fora la central nuclear d’Ascó, tot i que el consell de seguretat nuclear (CSN) assegura que les repercussions del succés estan molt per sota dels límits establerts. Algunes associacions d’ecologistes afirmen que aquesta fuita és més gran del que realment ens diuen.

 

La hipòtesis més probable és que les partícules provenen del sistema d’extracció i filtració d’aire de l’edifici. Aquest sistema hauria sigut contaminat durant les operacions de neteja i de recarrega en el mes de novembre. Segons la planta, estaríem parlant de dosis molt per sota dels límits legals establerts. En canvi Greenpace, per la seva part ja ha denunciat que s’han detectat nivells importants de radioactivitat, de cobalt, manganès o altres elements a les teulades i tanques exteriors.

 

L’organització ecologista també ha acusat al Govern “d’incomplir els seus compromisos amb el Congrés, tramitant una revisió del Reglament d’Instal·lacions Nuclears i Radioactives impulsada pel CSN i feta a la mesura dels interessos de la indústria nuclear”.

 

Per tan si es confirma del tot que aquest incident prové de la recarrega de combustible del novembre, suposarà un fracàs absolut del pla de vigilància radioactiva d’Ascó i de la Xarxa de Vigilància Radioactiva Ambiental (REVIRA) del CSN. Per això, han demanat explicacions urgents i detallades al CSN sobre l’incident.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: